I-Foam spouwmuurisolatie

Naadloze upgrade voor iedere spouw

I-Foam is perfect toepasbaar in woningbouw voor spouwmuurisolatie. Ideaal voor zowel gevulde spouwmuren als lege spouwen. I-Foam is een 2-component UF-isolatieschuim die langzaam in de spouw wordt gegoten. Dit gebeurt tevens onder lage druk zodat het isolatieschuim ook de deels aanwezige isolatie kan wegdrukken en perfect aanvult. Tijdens verwerking is het een soort scheerschuim waardoor het schuim zich in alle ruimten laat drukken met als resultaat een naadloze isolatie.

Productkenmerken

i-Foam is een hoogwaardig wit isolatieschuim dat in-situ wordt gemaakt van schuimmiddel, hars, water en lucht. Het wordt als een vloeibaar schuim in de spouwmuur aangebracht en heeft een uitstekend vullend vermogen. Hierdoor dringt dit isolatieschuim door tot in alle holle ruimtes en de kleinste naden en kieren. Na droging hardt i-Foam uit tot een naadloze homogene isolatie bestaande uit ontelbare kleine met lucht gevulde isolerende celletjes.

I-Foam spouwmuur isoleren
I-foam spouwmuurisolatie
I-Foam

I-Foam is een Engels product en al vele jaren op de markt. Speciaal ontwikkeld voor de opvulling van spouwmuren.

Voordelen van I-Foam

  • Naadloos vullen
  • luchtdicht isoleren
  • dampopen isoleren
  • perfect te gebruiken met andere materialen
  • waterafstotend
  • 10 jaar garantie

Kenmerken

i-Foam is uitermate geschikt als aanvullende isolatie, isolatieherstel en het opwaarderen van oude isolatie. Door de vloeibare injectietechniek is het zeer goed toe te passen in smalle spouwbreedtes.

Producteigenschappen

Door de fijne celstructuur heeft i-Foam een hoge isolerende waarde en is daarnaast waterafstotend en dampdoorlatend. Conform de geldende Europese brandnormen en voorschriften is i-Foam geclassificeerd als moeilijk ontvlambaar. Voor het opschuimen wordt gebruik gemaakt van lucht, het bevat dus geen schadelijke (H)CFK-houdende blaasmiddelen. Door de stilstaande lucht in het fijncellige schuim behoudt i-Foam langdurig haar isolerende eigenschappen.

I-foam technisch

Verwerking

i-Foam wordt door middel van een gecontroleerde injectie methode in de spouwmuur ingebracht. De componenten worden door de isolatiemachine in de juiste verhoudingen gemengd. Vervolgens wordt in het speciale mengpistool lucht toegevoegd waardoor er een schuimachtige substantie ontstaat. Via kleine gaatjes in de voegen wordt i-Foam onder lage druk in vloeibare vorm in de gehele spouwmuur geïnjecteerd. Na het aanbrengen van de isolatie worden de voegen nagenoeg onzichtbaar gedicht.

Certificering en subsidie

i-Foam is geregistreerd in de ISSO database van BCRG (Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid) onder de gecontroleerde kwaliteitsverklaring 20201516GKBKUW. Op de ISDE isolatie-maatregelenlijst van het RVO (Rijksdienst Overheid) is i-Foam opgenomen onder meldcode KA18596 waardoor toepassing van deze isolatie in aanmerking komt voor subsidie en een gunstiger energielabel.

Voor meer informatie

    Kies het onderwerp: