Knauf Supafil spouwmuurisolatie

Om de spouwmuren te isoleren wordt veelal gebruik gemaakt van glaswol. Knauf Supafil is hierin marktleider en heeft het speciale label HR++. Dit betekend een betere isolatiewaarde dan de standaard glaswol. Daarnaast bestaat Knauf Supafil voor 80% uit gerecycled materiaal, wat goed aansluit bij ons duurzaam ondernemen.

Ook al is Knauf Supafil perfect toepasbaar in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Is Supafil speciaal ontwikkeld als na-isolatie product en daarmee perfect toepasbaar in de renovatie. Doormiddel van een gatenpatroon in de buitenmuur wordt de glaswol ingebracht en vervolgens weer gevoegd. Na het werk is geen verschil te zien.

knauf spouwmuurisolatie

De voordelen op een rij

  • Isolatiewaarde en hoge duurzaamheid

Knauf Supafil kent de hoogste isolatiewaarde in glaswol isolatie. Namelijk een lambda van 0,034 W/mK.

  • Akoestisch en thermische isolatie

Het voordeel van wol in de muur is dat dit naast de thermische voordelen ook akoestisch dempt. Het zorgt voor een aanzienlijk comfort wat betreft het buitengeluid.

  • Vochtwerend

Het neemt van zichzelf geen vocht op en is daarmee waterafstotend. Dit voorkomt rot, schimmels of inzakken van de isolatie. Daarnaast is het wel damp open, dat eventuele doorslag vanuit de stenenmuur, wel gewoon kan blijven ademen. En dus vocht niet opgesloten raakt.

  • Brandveiligheid

Supafil is brandklasse A1. Dit betekent dat het isolatiemateriaal niet alleen brandwerend is, maar ook onbrandbaar.

  • Milieuvriendelijk en gezondheid

Het glaswol is vervaarigd uit 80% gerecycleerd glas, zonder toegevoegde chemicalien. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de gezondheid is het compleet onschadelijk.

Voor meer informatie

    Kies het onderwerp: