Icynene

PUR vs ICYNENE, wat is het verschil?

Hier bij Eneriso gebruiken we Icynene®-schuim voor isolatie van huizen. Wij zijn de toonaangevende Icynene®-verwerkers van Nederland en samengevoegd heeft ons team meer dan 11 jaar ervaring. Wij geloven in het gebruik van deze niet-giftige, water geblazen schuimisolatie omdat deze milieuvriendelijker is en geen schadelijke gassen of synthetische schuimmiddelen bevat.

Polyurethaanschuim wordt al decennia lang gebruikt, maar de structuur en de toepassing ervan is in tegenstelling tot Icynene®-schuim. Als u niet zeker weet wat de verschillen zijn, hebben we de belangrijkste hieronder gemarkeerd om u te helpen:

Icynene® is milieuvriendelijk

Hoewel er groenere versies van PUR zijn, is het gebaseerd op petroleumbijproducten. De groene versies zijn deels gemaakt van sojaproducten en bevatten minder HCFK- en CFC-gassen, maar alle soorten gespoten polyurethaanschuim bevatten gesloten cellen. Deze gesloten cellen zijn gevuld met HCFC- of CFC-gassen. Door de samenstelling kan verbrand PUR giftige dampen afgeven.

Icynene®-schuim is gebaseerd op ricinusolie en de cellen zijn open zodat er geen gassen in zitten. Het bevat 99% zuivere lucht en is onafhankelijk getest volgens ISO 16000-9. Icynene®-schuim is ook gemaakt van gerecycled materiaal en maakt woningen duurzamer.

Polyurethaanschuim heeft een geur

Omdat Polyurethaanschuim op petroleumbasis is, geeft het een lichte geur af, wat voor sommigen een lange tijd kan zijn. Langdurige blootstelling hieraan kan u ook onwel maken. Icynene®-schuim ruikt niet tenzij het verkeerd wordt toegepast, maar zijn wij experts op het gebied van Icynene®-schuim.

Icynene® is veelzijdiger

Een van de belangrijkste voordelen van Icynene® is dat het indien nodig in vochtige omstandigheden of in extreme kou en warmte kan worden gespoten. Dit betekent dat Icynene® de mogelijkheid heeft gebieden te bereiken die anders moeilijk te isoleren zijn.

Het gebruik van Icynene® heeft zoveel voordelen, van het minimaliseren van vervuilende stoffen en het voorkomen van schimmelgroei tot het verminderen van lawaai en tocht. Het is ook een geweldige milieuvriendelijke optie en wordt steeds populairder.

Als u meer wilt weten over Icynene® en Eneriso, neem dan contact op met ons team, die u graag van dienst zijn om advies te geven, informatie te verstrekken of u meteen een offerte te sturen. U kunt ons bellen of hier uw offerte opvragen.