Dakisolatie Icynene Zakelijk

Passief bouwen: luchtdicht maken

In Den Helder ontvingen wij een leuke vraag naar aanleiding van een “blowerdoortest”. Steeds vaker worden blowerdoortests uitgevoerd om aan te tonen dat woningen of panden goed zijn geïsoleerd. De woning wordt via een speciale ventilator op druk gezet, waarbij kan worden gemeten hoeveel lucht verloren gaat uit de woning. Oftewel: hoe goed is de woning geïsoleerd.

Het pand is al voorzien van (nieuwbouw) isolatie, maar blijkt het onvoldoende luchtdicht te zijn. Zo kwam bij ons de vraag om het nieuwbouw pand nog beter na te isoleren met Icynene H2Foam Lite schuimisolatie. Dit schuim expandeert tot wel 1000x waardoor het een naadloze en luchtdichte aansluiting krijgt. Met als groot bijkomend voordeel: luchtdicht, maar wel damp open. Perfect toepasbaar voor passief bouwen.

Ook graag meer informatie over een blowdoortest of hoe u het beste luchtdicht kunt isoleren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.