Dakisolatie Icynene Vloerisolatie

Is Icynene gevoelig voor schimmels?

Is Icynene ecofoam gevoelig voor schimmels?

Om maar direct ermee in huis te vallen: Icynene is GEEN voedingsbodem voor schimmels, bacteriën of andere ongedierte. Zelfs bij onverhoopte koudebruggen is hier geen schimmelvorming op het schuim.

We kennen allemaal wel die vieze foto’s van zwartgekleurde (gele) woldekens in daken en wanden. Het zwartgekleurde bestaat vaak uit schimmels, bacteriën en is vaak een vochtprobleem.  Wat indirect kan leiden tot een ongezond leefklimaat in de woning.

Icynene dakisolatie

Icynene H2Foam Lite is een 100% water geblazen schuimisolatie

in 1 beweging: isoleren, luchtdicht, dampopen en geluiddempend

Thermische isolerend

Iedere gewenste isolatiewaarde kan eenvoudig ter plaatse worden aangebracht. Afhankelijk van de benodigde isolatiewaarde kan de dikte worden bepaald. Dit kan in een keer worden aangebracht en is het schuim uitgehard binnen 15 seconden.

Luchtdicht isoleren

Doordat Icynene extreem expandeert worden koudebruggen uitgesloten. Deze extreme expansie komt voort uit het feit dat Icynene H2Foam Lite een dampopen isolatiemateriaal is. Tijdens het expansieproces vormt het schuim zich om ieder voorwerp en dicht het volledig af. Of het nu kabels, leidingen, balken of ankers zijn, het vormt zich er volledig omheen.

Isolatiesubsidie 2021

Toch blijven ademen door dampopen

Icynene heeft een open celstructuur in het schuim, waardoor Icynene dampopen is. Dit zorgt ervoor dat damptransport kan plaatsvinden en vocht niet opgesloten raakt. Ideaal voor houtconstructies bijvoorbeeld. En de belangrijkste eigenschap: het is een hydrofoob materiaal. Oftewel het trekt van zichzelf geen vocht aan. Zie het als een bed matras.

Akoestische demping

Daarnaast heeft Icynene H2Foam Lite het voordeel dat het voor een hoge akoestische demping zorgt. Geluiden van buitenaf worden tegengehouden doordat het luchtdicht wordt aangebracht en tevens een flexibel materiaal is. Hierdoor kan het al veel geluid opvangen. Het is uiteraard vooral ontworpen voor de thermische isolatie, maar is het wel een mooie bijkomstigheid.

Lees hier meer over Icynene