Gevelisolatie in nieuwbouw en renovatie

De nieuwe standaard

Steeds vaker wordt Eneriso gevraagd voor gevelisolatie. Met name binnen de nieuwbouw zie je een toenemende vraag. Luchtdicht bouwen is de norm, maar is tevens een grote uitdaging binnen veel (nieuwbouw) projecten. Doordat Eneriso dit met professionele spraytechnieken en diverse producten kan aanbieden, zorgen wij voor uw naadloze isolatiedeken. Die door iedere test heen komt.

Luchtdicht isoleren

De grootste winst met in-situ schuimisolatie is dat ter plekke wordt aangebracht. Het wordt letterlijk aan de binnenmuur gespoten, waardoor een naadloze en luchtdichte hechting ontstaat. Of de binnenmuur nu een houtconstructie of gipsbeton is, wij hebben hier de uitstekende producten voor per toepassing. Waarbij de luchtdichtheid kan worden gegarandeerd. Luchtdicht betekent niet altijd dampdicht. Namelijk wij hebben Icynene als oplossing voor dampopen constructie.

Traditioneel gezien gebeurt dit met woldekens of PIR panelen. Deze manier van isoleren is niet luchtdicht en heeft achteraf een bewerking nodig om luchtdicht te maken. Bij de woldekens is dit veelal via een dampfolie en bij de PIR panelen doormiddel van luchtdichte plakband. Prima uitvoerbaar, maar is arbeidsintensief en de kans op fouten is aanwezig.

Vormgeving en oppervlakte

Doordat het isolatieschuim in-situ wordt aangebracht zijn moeilijke oppervlakken eenvoudig te spuiten. Ook zijn er geen beperkingen aan de vormgeving van een gebouw, omdat je dit op iedere manier kan spuiten. Of het nu rond, recht of hoekig is.

Snelle werkwijze

Vergeleken met de traditionele manier van isoleren, is het in-situ aanbrengen van sprayschuim een snelle verwerking. Dit voorkomt vertraging van de bouw. Per dag kan minimaal 200 m2 isolatie worden verwerkt.

Versterking van de constructie

Doordat het ter plekke wordt aangebracht brengt onze HFO-purschuim ook een versteviging van de constructie. Namelijk doordat het rechtstreeks hiertegen aan wordt gespoten, wordt het onderdeel van de constructie. Dit schuim is stijf van structuur en wordt gezien als dampdicht. Het is zelfs waterwerend.